Предстои инсталиране на машини за взимане на плазма в Плевен и в Стара Загора

Предстои инсталиране на машини за взимане на реконвалесцентна плазма в Плевен и в Стара Загора. Това каза министърът на здравеопазването Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. по време на дискусия "Устойчиво развитие на здравеопазването в България 2021-2030".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18825

Дискусията е в рамките на деветия конгрес на Национална пациентска организация. Сега такава плазма може да се набира във Военномедицинска академия, в Националния център по трансфузионна хематология, в центровете в Пловдив и във Варна. С инсталирането на новите две машини ще бъдат покрити нуждите на страната, увери той. По думите му са осигурени средствата за купуване на консумативи. Предстои доставка и на още два апарата, които ще бъдат в Пловдив.

Към момента нямаме данни за заявки за реконвалесцентна плазма, които да не могат да се осъществят, допълни още той и напомни, че лечението с нея не е панацея. Това лечение не е безопасно и не е подходящо за всеки пациент с коронавирусна инфекция, подчерта министър Ангелов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18825

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет