Повече от 80 медици от Ямболска област са засегнати от COVID-19

  • 27 ноември 2020 14:19

  • 324
  • 0
Повече от 80 медици от Ямболска област са засегнати от COVID-19
© gettyimages

Повече от 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати от коронавирусната инфекция, съобщи пред журналисти директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Положителни PCR-тестове досега са дали 25 лекари, 31 медицински сестри, четирима специалисти в лаборатории, десет санитари, седем фелдшери, три акушерки, техник в отделението по хемодиализа, както и петима шофьори на линейки от филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ.

Сред най-засегнатите звена от здравната система са Центърът за спешна медицинска помощ, Спешното отделение в МБАЛ "Св. Пантелеймон", болниците, специалистите от доболничната помощ и някои лични лекари. Не се наблюдава влошаване на състоянието на заразените с COVID-19 в Дома за стари хора и Центъра за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания в Ямбол, както и в Дома за възрастни хора в тунджанското село Болярско.

1/3 от жертвите на COVID-19 за денонощието са били без заболявания, сред тях е и 26-годишен мъж

Взети са проби от персонала на социалните заведения и на всички потребители. Хората с положителни проби са изолирани от останалите домуващи, посочи д-р Генчева.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини