Референтна лаборатория за PCR тестове заработи в COVID болницата в Пловдив

  • 26 ноември 2020 14:02

  • 306
  • 0
Референтна лаборатория за PCR тестове заработи в COVID болницата в Пловдив
© gettyimages

Общинската МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив (COVID болница) вече има референтна лаборатория за PCR тестове, съобщи директорът на болницата проф. Петър Петров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Тя започва да работи от утре, като ще бъде предназначена основно за пациенти на общинските здравни заведения.

30-годишен мъж без заболявания е сред новите 141 жертви на COVID-19 у нас

"С откриването на лабораторията ще улесним значително работата на лекарите и диагностиката на вирусното заболяване", сподели д-р Калин Калинов, директор на дирекция "Здравеопазване", цитирана от БТА.

Продължава оборудването на лечебното заведение в борбата за ограничаване разпространението на COVID -19. Днес пристигна още един респиратор, дарение от фирма, която произвежда медицинско оборудване на територията на Община Пловдив.

Към настоящия момент има 59 заети легла с болни от коронавирус от общо 137. Асоциацията на студентите по медицина откликна на апела на Община Пловдив и студенти по медицина се включват като доброволци, за да помагат.

В момента в МБАЛ "Свети Мина" вече работят осем студенти. Всички ще бъдат разпределени по график и ще дават дневни и нощни дежурства.Те ще бъдат обезпечени със защитни облекла и хирургически маски, най-висок клас.

"Студентите доброволци ще получат и финансово обезпечение, а часовете положен труд ще им се зачита за трудов стаж", посочи професор Петър Петров.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини