Болниците в Троян се нуждаят от още медици и доброволци

  • 25 ноември 2020 21:29

  • 728
  • 1
Болниците в Троян се нуждаят от още медици и доброволци
© bulphoto (архив)

Лечебните заведения и в Троян се нуждаят от подкрепата на медицински лица и на доброволци за санитари и за дезинфекция, съобщават от общинската администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това е станало ясно на заседание на Временния оперативен щаб за борба с коронавирус.

Според Щаба необходимо е медицинските лица, които няма да работят в училищата и детските заведения до 21 декември, съгласно гласуваните от Министерски съвет днес нови противоепидемични мерки, да се включат в работата на двете троянски лечебни заведения и да подпомогнат персонала, който вече е в недостиг и е изключително претоварен и изморен.

Лечебните заведения имат нужда и от доброволци за санитари и за дезинфекция, което означава, че може да се включат и хора без медицинско образование, които искат да помогнат.

Болницата в Дулово спира дейността на две отделения заради липса на лекари

Лечебните заведения ще подсигурят на медицинските специалисти и доброволците пълен комплект лични предпазни средства за тяхната безопасна работа, както и график, по който могат да се включат - почасов или на пълна смяна, според техните предпочитания и възможности.

За повече информация и включване в работата като доброволци са посочени номерата за връзка: 070014721; 0878901853, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Като че ли

2020.11.26 | 02:10

1
преди сте имали персонал?????Като нямате затваряйте ,вие не лекувате хората.Те умират от липса на грижи и лечение.Да ходят в болници,където ще получат такова?????Ами то има ли такива болници???????Като нямате лекари пак правите фиктивни договори с лекари,които не сте виждали,само за да съществувате и цокате пари и правите разходи,сега порочната практика за тия малки болници лъсва.Здравната каса трябва да ви затваря .Стига са си стискали очите за далаверите на докторите.Уморени са,защото досега не са виждали какво е работа.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини