Директорът на УМБАЛ Александровска: Дори и полева болница да се открие, няма да има кой да я обслужва

  • 15 ноември 2020 17:07

  • 25764
  • 1
Директорът на УМБАЛ Александровска: Дори и полева болница да се открие, няма да има кой да я обслужва
© Канал 3

Може и полева болница с легла за COVID да се направи, но няма кой да я обслужва. Затова стратегията за сега е да се откриват още подобни отделения в работещите болници. Това заяви дректорът на УМБАЛ „Александровска“ - проф. Борис Богов в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По думите му проблемът с липсата на кадри остава.

Пациент: Затвориха клиниката в Александровска болница, без да ни предупредят

Той потвърди, че всеки лекар би трябвало да е в състояние да лекува пациенти, инфектирани с коронавирус, тъй като са нужни техники, които се учат до шести курс в университетите. Единствено по-специфични умения се изискват в интензивните отделения за лечение на най-тежките случаи.

„Клиниката по нефрология в Александровска болница е с чудесни условия на работа. Дори на колегите им беше предоставен избор да бъдат ситуирани там, където им хареса, но те отказаха“, каза проф. Богов по адрес на протестиращия екип в клиниката, който вкупом подаде оставка, след като работното им място бе преструктурирано за лечение на COVID-пациенти.

Той заяви, че още на следващия ден е получил обаждания от бивши служители, които са готови да запълнят тази празнина, за да има кой да се грижи за трансплантираните пациенти.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
25764 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.15 | 18:31

1
Като гледам каква е смъртността май лекарите ще се окажат касапи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини