И лекарите в Кърджали призоваха: Нека си помогнем взаимно!

30 октомври 2020 07:30

И лекарите в Кърджали призоваха: Нека си помогнем взаимно!
© МБАЛ Д-р Атанас Дафовски, фейсбук
286 2

МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД се присъедини към общата инициатива“Да си помогнем взаимно!” с апел за спазване на противоепидемичните мерки. Лекари излязоха вчера, за да призоват хората в Кърджали да бъдат отговорни и да пазят себе си и другите.

"Зад всяка светлина стоят и нашите семействата, близките, както и хората, преминали през отделенията на болниците през последните месеци.
Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19. Спазвайте утвърдените противоепидемични мерки- носене на предпазни маски, дистанция, дезинфекция! Бъдете отговорни към себе си и своите близки! Здравето е основна ценност - нека го съхраним!", заявиха от лечебното  заведение.

В началото на пандемията медицинските екипи излизаха в 21 ч. пред вратите на болницата или COVID отделенията и аплодираха всички онези, които спазват мерките и са си останали вкъщи. На 13 март България премина в извънредно положение заради заразата. 

Днес до по-рестриктивни мерки като затваряне по домовете и ограничавания на движението няма. Медиците обаче са обезпокоени от нарастващия брой на заразени. И сега всяка вечер излизат пред болниците с апел за подкрепа. Те пускат фенерите от телефоните си.

Novini.bg
286 2

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.30 | 08:47

1
Оплачете се на диктатора нали той искаше всичко да бачка на макс.
Стига писахте глупости

2020.10.30 | 09:42

2
положението е сериозно, не е за политика

Добави коментар

Водещи новини