Освобождават началника на велинградската болница заради конфликт на интереси

Управителят на болницата във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев трябва да бъде освободен от длъжност - реши антикорупционната комисия, а причината - установен конфликт на интереси, съобщи националната телевизия.

Според комисията, в качеството си на управител той е отдал под наем 12 помещения в болницата, заедно със съответното оборудване и техника на друго здравно заведение, в което той самият има лекарска практика. Затова обаче, няма решение на Общинския съвет, като едноличен собственик на капитала на болницата.

Разследват общинската болница във Велинград за неправомерни договори с НЗОК

От КПКОНПИ налагат и финансова санкция на д-р Чешмеджиев за близо 27 хиляди лева. Ако решението на комисията влезе в сила, той следва да бъде освободен от длъжността управител на общинската болница.

Председателят на Общинския съвет във Велинград Пламен Хаджиев заяви за БНТ, че когато получи официално решението, веднага ще свика заседание на местния парламент по казуса.

Припомняме, че в рамките на месец д-р Чешмеджиев беше уличен и в източване на Здравната каса чрез предоставени фалшиви сертификати.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет