Разкриват COVID- сектор и в Комплексния онкологичен център в Шумен

  • 28 октомври 2020 11:48

  • 325
  • 0
Разкриват COVID- сектор и в Комплексния онкологичен център в Шумен
© Getty Images/Guliver (архив)

Със заповед на директора на РЗИ - Шумен се разкрива COVID- сектор в Комплексния онкологичен център /КОЦ/ в града. Той ще бъде с 20 легла, в отделна сграда - на палиативни грижи, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.

Пациентите от отделението по палиативни грижи ще бъдат преместени в отделението по гастроентерология. Пет лекари, осем медицински сестри и осем санитари ще се грижат за болните с коронавирусна инфекция през първия месец, отбеляза д-р Арнаудов.

Болницата в Шумен без възможност за прием на нови болни

"Разкриваме COVID сектора, защото се налага, но това противоречи на дейността на Комплексния онкологичен център и е в разрез със Закона за лечебните заведения. Нямаме специалисти по инфекциозни болести и има огромна опасност да се смесят потоците на пациентите с COVID- 19 с болните от онкологични заболявания, които са със силно занижен имунитет", коментира д-р Арнаудов.

Той е изпратил докладна с аргументите си против разкриването на COVID -сектора до РЗИ, до областния управител и кмета на Шумен, до председателя на Общинския съвет в града, до РЗОК и БЛС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
325 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини