Д-р Пишмишева от МБАЛ-Пазараджик: COVID-19 е коварен

  • 27 октомври 2020 13:12

  • 832
  • 0
Д-р Пишмишева от МБАЛ-Пазараджик: COVID-19 е коварен
© Pixabay

Със сигурност знаем, че е коварен, че понякога е непредвидим, че убива. Така д-р Мария Пишмишева от МБАЛ-Пазарджик описа COVID-19 в интервю на сайта на лечебното заведение. Пред дни тя получи грамота от Българския лекарски съюз за работата си в условия на пандемия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

„Опитваме се да отразяваме всичко, което виждаме. Това ще  допринесе за обогатяване на клиничните прояви и опознаването на вируса и въздействието му върху човека.“, коментира специалистът.

И признава, че всички се страхуват, включително и тя, макар да работи от началото на пандемията.

„И това е нормално. Изолацията при болните помогна на всички – първо да знаем, че най-напред трябва да се пазим, да се научим да се пазим, да свикваме с обгрижване на такива болни. Мисля, че от епидемиологична гледна точка това е правилно, но няма достатъчно персонал", казва още д-р Пишмишева.

Тя благодари и на пациентите за доверието. Смята, че всеки трябва да се включи в борбата с болестта, защото персоналът недостига. Д-р Пишмишева също казва, че има натрупана умора у медиците.

"Вероятно ни чакат тежки месеци, които можем да облекчим с поведението си – да се спазват противоепидемичните правила: да се имунизираме срещу грип, да се спазва дистанция, да се ходи с маски при близко присъствие на други хора, да се ограничат контактите. Трябва да пазим себе си и нашите близки и всеки трябва да пази всеки. За изчезването – не знам – вярвам, че науката ще е по-силна от вируса и ще го постави под контрол”, отбелязва също така докторът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини