Още легла за лечение на COVID-19 разкриват в Пловдивска област

Допълнителни 182 легла за лечение на Covid-19 се разкриват в Пловдив и областта. Това обяви областният управител Дани Каназирева след заседание на Медицинския щаб, в който се включиха и директори на всички болници на територията на областта. 55 от тях са в региона, а останалите с в Община Пловдив, допълва БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16017

60 легла се разкриват в УБАЛ „Пловдив“, а по 10 в останалите лечебни заведения.

„Надявам се, че с тези легла, които вече отиват близо 500 за територията на нашата област, ще бъдат напълно достатъчни за да поемем по-големия брой положителни проби. Имаме достатъчно и легла за интензивни грижи. Екипите също са осигурени. Организацията в Пловдив и региона е добра“, това заяви областният управител Дани Каназирева.

От миналата седмица на територията на областта се правят и масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Извършени са 2581 проверки за четири дни.

„Наблюденията ни са, че на повечето места мерките се спазват“, каза Каназирева.

Тя подчерта, че се дава още толеранс от 10 дни, но след това ще се налагат санкции и ще се пристъпва към затваряне на обекти, които не спазват противоепидемичните мерки. Останалите ще продължат да работят.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16017

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет