Изписват от болницата в Сливен обявения погрешка за мъртвец

Обявеният за мъртъв по вина на фелдшерка от ЦСМП 72-годишен жител на Сливен е на път да бъде изписан от болницата. Опасността за живота му е отминала. Очаква се в началото на следващата седмица той да си тръгнеот лечебното заведение, съобщи зам.-директорът по медицинската дейност при МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Хрисант Хрисантов, предаде Канал 3.

Пенсионираният бивш дългогодишен военен метеоролог Руси Русев е бил докаран от моргата късно вечерта на 13 октомври след като изплашил служителите на погребалната агенция с неочаквани признаци на живот в ковчега. Оказало се, че въпреки издадения му официално смъртен акт човекът е жив, макар и изпаднал в диабетна кома в резултат на заболяването си, от което страдал от години.

Смразяващ разказ на погребални агенти за възкръсналия мъртвец в Сливен

Дядо Руси прекарал часове наред между живота и смъртта върху мозайката в банята си, където към 11,00 часа на 13 октомври го намерили пожарникарите, пристигнали на място след сигнал на телефон 112 от приятеля му Диньо Динев. Около 11,30 часа фелдшерка подписала съобщение за смърт след повече от повърхностен преглед на тялото.

Смъртният акт бил издаден от община Сливен към 16,30 часа, тогава закарали тялото и до помещението с хладилните камери. Към 17,00 часа дядо Руси отворил първо едното око, после и двете, след което започнал да мърда ръцете си, а погребалните агенти го гледали с ужас как понечва да излезе от ковчега.

В едномесечен срок трябва да приключи проверка от районната прокуратура относно обстоятелствата, при които живият Руси Русев е бил обявен за мъртвец, съобщи говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Коментари

  1. 2020.10.24 | 11:10
    Лекарите в провинцията могат да лекуват само настинки
  2. 2020.10.22 | 18:40
    Това е показателно за нивото на компетентност. После се чудят , защо ги шамарят , става въпрос за лекарите .
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет