Санитари от болницата в Ямбол пренасят пациенти в найлони

  • 11 септември 2020 15:57

  • 8323
  • 5
Санитари от болницата в Ямбол пренасят пациенти в найлони
© Кадър: Нова телевизия

Болничен абсурд в Ямбол. Санитари пренасят болни хора в найлони. Скандалното видео събра стотици гневни коментари в социалните мрежи.

Преди време пак в Ямболската болница пациенти изпадаха от колички, докато са превозвани от едно отделение в друго.

Невероятна мизерия в Диспансера за белодробни заболявания във Варна

Областната болница в Ямбол е единствената в страната от т.нар. павилионен тип - т.е. 17 отделни, стари и рушащи се сгради, съобщава Нова телевизия.

68-годишният пациент от клипа е бил в кома и за съжаление не успява да се пребори за живота си. Абсурдното пренасяне с найлон възмутен заснема с телефон синът му Петър.

„Баща ми беше с диагноза карцином на белия дроб и беше в лошо състояние. Да видиш близък така и да го мъкнеш, за да му дадеш първа помощ, за да може да се съвземе е ужасно. Аз се принудих да помогна на самите сестри и го качихме до четвъртия етаж с една мушама”, разказва Петър Петков.

Сградата на белодробно отделение е строена преди повече от век. Заради стръмните и извити стъпала, пациентите не могат да бъдат пренасяни с носилка, обясниха от болничното ръководство. Сградата не позволявала и изграждане на асансьор.

„Проблемът е и за близки, и за пациенти. Проблемът е и за персонала, защото това изразходва изключително много кадрови ресурс”, казва д-р Димитър Рунков, директор МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Според специалиста това е проблем, който трябва да бъде решен. Без значение кой управлява и кой има желание да го прави.

„Моят проблем като ръководител е, че аз всеки ден подлагам санитарките на нечовешки усилия. И това мога да кажа, че рефлектитра и върху здравословното им състояние. Голяма част от тях излизат в болнични, заради дискови хернии. Абсолютна амортизация на персонала е това”, добавя д-р Рунков.

Амортизиран е и старият сграден фонд. Болницата в Ямбол е единствената в страната от т. нар. „павилионен тип“. Има 17 отделни сгради, строени от 1912 до 1980 г. Проблемите изобилстват, признава новият директор, поел лечебното заведение от юни тази година.

Последвайте канала на

Novini.bg
8323 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
h

2020.09.12 | 14:22

5
Да се оплачат на Волен нали им е селски, опс извинявам се градски!
в какво да ги пренасят ?

2020.09.11 | 18:13

4
в какво да ги пренасят ? По цял свят ги пренасят в найлони , този какво иска в кофчег ли да го пренасят? В найлон отива в моргата и там тялото изчава последващо прибиране от агенция или от близките.

2020.09.11 | 18:06

3
Александровка болница, също е от този тип има даже повече сгради ! Всичкчи звена са в различни сгради ..
Петкан

2020.09.11 | 16:39

2
Така е, а Киро кораба и други имат кораби, самолети и замъци ! Вие носете трупове в чували.
Ямбол

2020.09.11 | 16:24

1
Проверетв моргата с нейните кормпирани санитари получаващи пари от погриблните агенций търгуващи с мъкаъа на хората ще горите в ада вие и вашите семеийства безкеуполни касапи бог ще ви покаже своята мож жалки нещожества

Добави коментар

Водещи новини