Фондация ще подкрепя финансово младите лекари в България

  • 31 август 2020 14:25

  • 370
  • 0
Фондация ще подкрепя финансово младите лекари в България
© Pixabay

Новосъздадената фондация "Млади медици за България" ще подкрепя финансово млади медицински специалисти в страната. Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА председателят на Управителния съвет на фондацията д-р Динко Младенов, управител на клиника "Медикус Алфа" - Пловдив.

,,Фондацията ще е с национално покритие и ще подкрепя млади медици на възраст до 35 години, учещи и/или работещи в областта на медицината, денталната медицина, фармацията, както и медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене. Организацията е учредена на 11 август и вече има набрани средства от дарения. Избрани са и първите 15 медици от пет болници в страната. От 1 октомври те ще започнат да получават месечно финансиране, което ще е в размер на около половината от основната заплата на начинаещ лекар'', уточни д-р Младенов.

Основната цел на фондацията е да преодолее огромния кадрови проблем в системата на здравеопазването у нас. Младите медици масово напускат България в търсене на по-добро заплащане и по-добри възможности за развитие, заяви д-р Младенов.

По думите му въпреки някои усилия на здравните институции да решат проблема няма особен резултат.

Официалното откриване на работата на фондацията ще бъде на 22 септември в Пловдив. Целта е тогава да съберем половин милион лева, отбеляза д-р Младенов.

Последвайте канала на

Novini.bg
370 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини