Разкриват лаборатория за PCR-тестове в УМБАЛ-Пловдив

"УМБАЛ-Пловдив" разкрива до дни лаборатория за PCR тестове, съобщи изпълнителният директор д-р Динчо Генев, предаде Дарикнюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12413

Лечебното заведение е закупило необходимата апаратура за изследване на COVID-19.


"Подадени са документи в Министерство на здравеопазването за включване на новото звено в списъка с лицензираните лаборатории в страната. Референтната лаборатория за тестване за коронавирус ще започне работа, след като бъде лицензирана. Капацитетът е 13 проби за 2 часа и половина, като в началото ще се изследват съмнителни случаи и лежащоболни, а на по-късен етап и граждани.
Предприехме тази стъпка, след като на 14-я етаж в лечебното заведение бе създадено отделение за лечение на пациенти с коронавирус, което в момента е пълно с доказани и съмнителни случаи", заяви директорът.

Според него резултатите от изследванията на приетите се получават бавно и това възпрепятства адекватните действия на медиците.

Изпълнителният директор подчерта, че в "УМБАЛ-Пловдив" са взети всички противоепидемични мерки, за да нямат контакт пациентите и медицинският персонал от COVID отделението с останалите звена.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12413

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет