Разкриват лаборатория за PCR-тестове в УМБАЛ-Пловдив

  • 13 август 2020 12:10

  • 601
  • 0
Разкриват лаборатория за PCR-тестове в УМБАЛ-Пловдив
© Getty Images/Guliver (Архив)

"УМБАЛ-Пловдив" разкрива до дни лаборатория за PCR тестове, съобщи изпълнителният директор д-р Динчо Генев, предаде Дарикнюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Лечебното заведение е закупило необходимата апаратура за изследване на COVID-19.


"Подадени са документи в Министерство на здравеопазването за включване на новото звено в списъка с лицензираните лаборатории в страната. Референтната лаборатория за тестване за коронавирус ще започне работа, след като бъде лицензирана. Капацитетът е 13 проби за 2 часа и половина, като в началото ще се изследват съмнителни случаи и лежащоболни, а на по-късен етап и граждани.
Предприехме тази стъпка, след като на 14-я етаж в лечебното заведение бе създадено отделение за лечение на пациенти с коронавирус, което в момента е пълно с доказани и съмнителни случаи", заяви директорът.

Според него резултатите от изследванията на приетите се получават бавно и това възпрепятства адекватните действия на медиците.

Изпълнителният директор подчерта, че в "УМБАЛ-Пловдив" са взети всички противоепидемични мерки, за да нямат контакт пациентите и медицинският персонал от COVID отделението с останалите звена.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини