Проверяват болницата във Велико Търново заради смъртта на младеж с коронавирус

Проверка по случая със смъртта на 19-годишен младеж с коронавирус е започнала във великотърновската МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Тя се извършва от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение, цитирани от „Фокус".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12627

От там уточняват, че те сами са пожелали извършването на проверка заради широкия обществен отзвук по темата. Повод за настояването са и „опити за създаване на внушения и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медиите“.

Майка на дете, заразено с COVID-19: Държавата бори вируса? Да, ама не!

Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени. „Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи. Изказваме нашите най-искрени съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки! Поклон пред паметта на този млад човек“, се казва още в официалното обръщение на търновската болница.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12627

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.12 | 08:17
  Ако това е болницата във Велико Търново, аз съм съм космонавт! Там е пълна скръб. Три пъти съм лежал там!
 2. 2020.08.10 | 19:08
  Гарван гарвану око не вади. Нищо няма да произлезе от измислената проверка. Съд за всички некадърници по веригата!
 3. 2020.08.10 | 14:18
  трябва, но язък за детето иначе всичко е ясно - пълна лудница при лечението с антибиотици, вкл. използването му за опитни цели при липса на съгласие, брутално и неадекватно отношение към пациента и близките му (по вида от снимката момчето е било в начална фаза на метаболитни проблеми, т.е. това опитно лекарство не е трябвало да се използва в неговия случай + толкова много антибиотици венозно са му разредили кръвта при което опасно е паднала и кръвната му захар) = ЗАТВОР за прездумишлено УБИЙСТВО
  1. 2020.08.10 | 14:19
   сепсис от вторична инфекция
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет