Хронична липса на персонал в болницата в Добрич

  • 23 юли 2020 09:03

  • 942
  • 2
Хронична липса на персонал в болницата в Добрич
© БНТ

В Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич не достигат легла за пациентите с COVID-19. Установените случаи в областта от началото на кризата са 117. Само вчера новорегистрираните носители на вируса са 13, а един e починал.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Изпълнителният директор на болницата д-р Светозар Байчев заяви пред БНТ, че на този етап разполагат със свободни легла и успяват да се справят със ситуацията. Наблюдава се обаче сериозна промяна в обстановката.

От въвеждането на извънредното положение - 13 март, до този момент в болницата бяха приемани малко пациенти с COVID инфекция. До началото на юли в болницата са лекувани общо 9 пациенти. От началото на този месец хоспитализираните пациенти са нараснали на 34. В момента те са 19, един от които е на дихателна реанимация.

Спазвайки нарежданията на министъра на здравеопазването, могат да бъдат дехоспитализирани пациенти с тази диагноза периодично и така да се освобождава легловият фонд, който да се използва при нов пик на заболели, поясни д-р Байчев.

Той увери, че има възможност да се реорганизира дейността и на друго с подходящ леглови фонд. Проблемът в болницата е липсата на персонал, подчерта той.

Хроничният дефицит при нас е голям и това е отдавнашен проблем, който с коронакризата се задълбочи. Налага се работата на медицински персонал на две места. Д-р Байчев посочи, че в болницата има защитни облекла, но биха били благодарни и на дарения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
942 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
поканете

2020.07.23 | 10:00

2
Мангъров.Стига е обикалял телевиэионните студия в София,а вече тръгна да обикаля и държавата.
Хахосан

2020.07.23 | 09:23

1
Медицински персонал няма, защото простия доктор ги изгони. Медиците протестираха. Но директора не клекна. На оперативката директора викаше който иска да се маха и че има карт бланш лично от Бойко, и ако трябва ще закрие цялата Болницата. Е една част се махнаха и сага са много по добре.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини