Болницата в Бургас продължава да изпитва сериозна нужда от предпазни средства

УМБАЛ-Бургас продължава да изпитва сериозна нужда от еднократни лични предпазни средства. На месец в болницата се изразходват близо 200 000 броя еднократни ръкавици и над 10 000 еднократни маски. В момента в Инфекциозно отделение има настанени десет пациенти с коронавирус. Това съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ в града.

В сравнение с времето преди коронавируса употребата на еднократни маски и ръкавици в болницата се е увеличила тройно, посочиха от лечебното заведение.

Софийска област получава 6000 маски от китайската провинция Джянси

Медиците от всички звена трябва да бъдат надеждно защитени, в същото време цените са се повишили многократно и болницата изпитва финансови трудности. Всички суми, постъпили досега по дарителската сметка на УМБАЛ-Бургас, вече са изразходени за закупуване на лични предпазни средства, информираха от пресслужбата ѝ.

От там казаха още, че са получили дарение от болница в Китай, включващо 6000 хирургични маски за еднократна употреба и 100 броя бързи теста за коронавирус, осигурени от местен общински съветник.

Коментари

  1. 2020.07.14 | 12:06
    Продажния кмет гледа само как да натъпка нощните шкафчета като за последно! Не може да си вдигне гащите след Доган с ръце заети да брои пари !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет