Инфекциозното отделение в Добрич спря работа

  • 11 юни 2020 12:21

  • 993
  • 1
Инфекциозното отделение в Добрич спря работа
© Getty Images/Guliver (Архив)

Инфекциозното отделение в болницата в Добрич преустанови дейността си, но няма да бъде закривано, съобщи на пресконференция изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Светозар Байчев, предаде БТА.

По думите му след напускането на последния инфекционист в отделението има проявен интерес към заявените от болницата свободни позиции в бюрото по труда, но не се знае дали ще се стигне до сключването на трудови договори.

Търсят се инфекционисти в МБАЛ-Добрич

 

Пациенти с инфекциозни болести - извън евентуално заразени с новия коронавирус, ще бъдат пренасочвани към Инфекциозната болница във Варна, информира д-р Байчев. Изпълнителният директор добави, че, ако се установят нови заразени с коронавирусна инфекция в региона, в лечението им ще бъдат ангажирани лекари пулмолози от болницата. По време на извънредното положение в Добричка област бяха установени 14 заразени с COVID-19 като седем от тях бяха излекувани в областната болница.

В лечебното заведение има недостиг на 34 лекари и 77 медицински сестри - практически във всички отделения, добави д-р Байчев. Той коментира,че средната брутна заплата в лечебното заведение е достигнала 1430 лева към края на април с ръст от над 25 на сто спрямо миналата година, но въпреки това медицински кадри трудно се намират. В болницата работят и специализират и лекари - граждани на Русия, Молдова, Нигерия, Судан и Ливан.

Последвайте канала на

Novini.bg
993 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.12 | 11:40

1
А Мангъров като е много ербап, интересно защо не отиде да работи там.

Добави коментар

Водещи новини