52-годишен мъж е излекуван от коронавирус в болницата в Монтана

  • 19 май 2020 13:07

  • 963
  • 0
52-годишен мъж е излекуван от коронавирус в болницата в Монтана
© getty images

Мъж на 52 години от Монтана, заразен с коронавирус, е изписан от местната болница, след като вече е дал отрицателна проба за инфекцията, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Мъжът постъпи на лечение преди десетина дни и стана първият и единствен до сега жител на община Монтана, заразен с СOVID-19. Той работи като международен шофьор и малко преди да постъпи на лечение се е завърнал от курс с камиона си в Нидерландия. Предполага се, че там се е заразил, обявиха от здравната инспекция. Сега шофьорът е поставен под 28-дневна карантина в дома си, а след изтичането й ще бъде тестван отново.

От началото на месец май досега в област Монтана са тествани 313 души, работещи в 15 социални дома в региона, а също и 130 настанени в тези домове.

При социалните работници са открити само три положителни проби - на две хигиенистки от дома за възрастни хора в село Добри дол и на един шофьор от дома за възрастни хора с деменция в село Говежда. И тримата са без симптоми за болестта и са поставени под карантина в домовете си. След това са взети проби от всички 130 души, настанени в двата дома в Добри дол и Говежда, като те са отрицателни, уточниха от РЗИ в Монтана.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини