Зам.-шефът на БЛС: Лекари да връщат дадени заради COVID-19 пари е все едно пожарникарите да си платят водата

  • 18 май 2020 18:55

  • 26728
  • 11
Зам.-шефът на БЛС: Лекари да връщат дадени заради COVID-19 пари е все едно пожарникарите да си платят водата
© БНТ

По време на извънредно положение пари се дават, не се вземат. Това е все едно пожарникарите, когато погасят един пожар, да си платят водата и бензина. Няма да има връщане на пари от страна на лекарите. Нашата позиция ще бъде непоколебима по този въпрос. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Бръзалов по повод информацията, че лекари и болници пари ще връщат на НЗОК пари, отпуснати заради COVID-19 кризата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По време на епидемията от COVID-19 много се подобриха хигиенните навици на голяма част от населението, което е много важно, защото превенцията е важна част от справянето с пандемията. Цифрите говорят, че България се е справила много добре благодарение на моите колеги, заяви той.

БЛС: Няма да позволим да се удържат или връщат пари

Според него е настъпило времето за разхлабване на мерките. Обикновено действието на този тип вируси намалява през лятото, посочи д-р Брънзалов.

Детските градини трябнва да бъдат отворени, но трябва да се търси баланса, тъй като децата преболедват леко вируса, но са преносители, отбеляза зам.-председателят на Българския лекарски съюз.

Навлязохме в една непозната територия за всички нас, която вече не е толкова непозната. Имаме опит с вълната, която беше обзела България. Справихме се добре и смятам, че ако има втора вълна, пак ще се справим, увери д-р Николай Брънзалов.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
26728 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Anna

2020.05.19 | 02:02

11
Добре дошли в най-добрия сайт за запознанства -- Sexcris.Com
Реалноста

2020.05.19 | 00:21

10
Опасноста за която хиляди бизнеси фалираха и милиони хора психясаха от СТРАХ НЕ СЪЩЕСТВУВА ВСИЧКО Е ЕДНА МЕЪСНА СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ СКОРО ХОРАТА ЩЕ РАЗБЕРАТ
симо

2020.05.18 | 20:54

5
Вчера им ръкопляскаха,днес ги сочат с пръст!Кич,чалга и простотия това нашето светло бъдеще
явно ви харесва

2020.05.18 | 22:17

9
Вашето светло бъдеще се решава от неграмотни от гетата, гласуваши с палец гласоподаватели на герп и дпс, за по има няма 50 лева по сведения от медиите в изборните дни! Явно ви харесва щом мълчите? Цяла София е заобиколена от незаконни гета, някой политик да е приложил международния опит с бутането? А те стават все по -охраненки, все по кичозно лъскавки..И да питаме тоя другар от Лекарския съюз - Защо от помощите, които им раздават всеки месец не им удържат задължително здравни осигуровки и данъци смет и имот? Колко е лесно, нали?
те сами не се уважават

2020.05.18 | 22:08

8
За какво да им ръкопляскаме - за това, че са станали търговци? Че в болниците масово лекуват неосигурени цигани за да източват НЗОК, където са нашите вноски, а нас карат да доплащаме "до дупка"? Че Спешна помощ се е превърнала в безплатно Джи Пи на същите тези цигани и ходят да им превързват раните от пиянски запои и да свалят температура , че и накрая да ги бият в гетата? Тези хора нямат достоинство - ако имаха щяха ефективно да напуснат, а те само подават оставки и на другия ден ги оттеглят? Цирк..Е как да уважаваш подобни...Че искат и пари без да са работили 3 месеца - хората с други заболявания ги лекуваха по телефона , защото май яко ги беше страх, а са лекари ужким, клели се....
Ами

2020.05.18 | 21:20

7
Българинът е като овца!Видя от другите страни и заръкопляска,че и докторите сами си ръкопляскаха!Всичко е посмешище!Ама сецнаха парите,оня дето ги даваше,сега е на тясно.
не сте работили

2020.05.18 | 19:11

1
Така ли - дават се???? Ми на нас що тогава предлагат кредити, а на вас ПОДАРЪЦИ , като масово частните не са работили, а в другите отделенията извън инфекциозните също? Не стига, че лъсна цялата ви измама - за 5 милиарда годишно никакво здравеопазване и се оказа че за да откривате частни болници за да крадат, персонала се върти виртуално! Връщайте до дупка!
Гражданин

2020.05.18 | 21:17

6
Позорно, отврат!
българско здравеопазване

2020.05.18 | 20:54

4
Във военна болница -един,във Пирогов -един,в Иван Рилски- един..Другите у дома на самолекуване и когато приритате ще пратим линейка да ви извози до крематориума.За какво да ръкопляскаме,за липсата на здравеопазване ли?Всеки здравно грамотен знае,че лечението на която и да е болест се започва веднага.Със сигурност доста от починалите изхода беше летален от ненавременна медицинска грижа.
jeko

2020.05.18 | 20:36

3
Целта да се изгони мед.персонал в богатите държави и при следващите епидемии да ни лекуват както се лекува чумата при прасетата.Има прасе има проблем,няма прасе няма проблем

2020.05.18 | 20:11

2
gluposti lekar da varne pari e vse edno cumata da varne decata na horata tova vece ne sa lekari a kravopiici na naroda.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини