БЛС: Няма да позволим да се удържат или връщат пари

  • 15 май 2020 21:31

  • 1542
  • 0
БЛС: Няма да позволим да се удържат или връщат пари
©

БЛС се запозна се протокола от заседанието на Надзорния съвет на НЗОК и е категоричен: Няма да допусне да бъдат връщани или удържани средства.

Това пише в официална позиция изпратена до медиите от Българския лекарски съюз, която публикуваме без редакторска намеса:

Никъде в подписания Анекс към НРД 2020-2022 и методиката за заплащане на договорните партньори на НЗОК в условията на Извънредното положение не е упоменато или договаряно „връщане на пари“. Никога подобен въпрос не е стоял на дневен ред и БЛС не се е съгласявал, че изпълнителите на медицинска помощ трябва да връщат пари от договорените с НЗОК 85%.

В момент като този, когато всички лекари са на работните си места, когато колеги не напускат болниците със седмици, в момент като този, когато всички ние сме на първа линия и сме поставени в риск, в момент като този е не само недопустимо, но и срамно този въпрос да стои на дневен ред.

БЛС с два горещи телефона: за COVID-19 и за агресия срещу медици

На практика се оказва, че за едрия бизнес може се дават пари – по мярката 60/40, за други бизнеси се дават различен вид помощи, за развлекателния и хотелиерския бизнес се правят сериозни финансови отстъпки, а ние, лекарите ще трябва да връщаме пари. Това е недопустимо!

Нужно е БЛС и НЗОК да изработят ясен механизъм, по който ще бъдат отчетени тези средства, но едно трябва да е ясно: в никакъв случай това не може да става с удръжки! БЛС не се е съгласявал и няма да се съгласи с подобно безумие!

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини