В Плевен излекуваха още шестима от COVID-19

  • 12 май 2020 11:51

  • 2124
  • 0
В Плевен излекуваха още шестима от COVID-19
© Unsplash

В Плевен са излекувани още шестима от COVID-19; 20 остават на лечение в Университетска болница "Д-р Георги Странски".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това съобщи днес Момчил Цветков - говорител на лечебното заведение. Сред изписаните са 9-годишно момче и възрастен мъж на 85 години, които, както и останалите излекувани, са в добро състояние, изчистени от вируса, но според правилата остават под домашна карантина.

9 производства за нарушена домашната карантина в Плевен

От хоспитализираните в болницата 20 вирусоносители, деветима са настанени в инфекциозната клиника, осем са клиниката по вътрешни болести, а трима - в интензивното отделение на клиниката по анестезиология. През изминалото денонощие са установени два нови случая на медицински специалисти от болницата с COVID-19 - лекарка от инфекциозна клиника и медицинска сестра от отделението по хемодиализа.

Те са в добро състояние и са карантина вкъщи, уточни Цветков. Ръководството на Университетската болница "Д-р Георги Странски" днес поздрави по случай професионалния празник 12 май специалистите по здравни грижи в Плевен, които полагат много усилия и се справят успешно досега с пандемията от COVID-19, допълни говорителят на лечебното заведение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини