Катя Сунгарска: Д-р Нели Пандова даде живота си за пациентите

  • 03 май 2020 18:54

  • 17290
  • 6
Катя Сунгарска: Д-р Нели Пандова даде живота си за пациентите
© Кадър: БТВ

Д-р Нели Пандова беше много слънчев човек, много лъчезарен. Ще я запомним с усмивката ѝ, всички коментират колко ще липсва на всички, с добротата ѝ, със себераздаването, с това, че беше безкрайно сърцат човек, обичаше работата си, обичаше пациентите, даваше всичко от себе си, даде и живота си пак за пациентите. Това каза в предаването „120 минути“ говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска за починалата от COVID-19 д-р Нели Пандова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

След установяването, те бяха карантинирани заедно с нейния съпруг, който също е лекар в Спешна помощ в София, обясни Сунгарска.

Бойко Борисов: Щабът не е разформирован, ген. Мутафчийски е жив

"Понеже са лекари и знаят риска, затова те се отделиха, живееха на две отделни места. В един момент тях разви пневмония, беше приета в болница, лекува се там, беше изписана след два отрицателни PCR теста. Писала е на колеги, че вече си е вкъщи, че се чувства по-добре, че диша малко по-спокойно, но за съжаление…Това, което и щабът сутринта изказа като притеснение, че е възможно болестта да се върне въпреки отрицателните тестове и че тези антитела, които организмът развива, като че ли не са много сигурни, за да те предпазят от зараза и от болест", посочи говорителят на столичната Спешна помощ.

„Днес се събрахме, ръкопляскахме пред Спешна помощ. Не знам кога точно ще я изпратим и не знам как, но ще я изпратим с много мъка в душите си, с много жал, че това се случи и може би с доза гняв, защото продължаваме да виждаме безотговорността на хора от обществото ни. През цялото време и на по-строгите мерки и сега, след като започнаха да се омекотяват, виждаме хора, които ходят без никакви защитни средства, смеят се по уличите, кашлят, кихат и какво ли не. Безотговорното поведение на хората по време на пандемия е това, което ни гневи. Спешните медици са първата линия на първата линия. Те първи влизат в домовете на заразените. Всички ние виждаме какво се случва с тази безотговорност на хората", коментира Катя Сунгарска.

Докато са ръкопляскали днес обаче, се е случило нещо, което е разгневило колегите на д-р Пандова. „Има един човек, който живее отсреща, срещу Спешна помощ, непрекъснато пише странни необосновани жалби и сигнали подава срещу нас. Докато се бяхме събрали, при това спазвайки всички разпоредби и стоейки на разстояние един от друг, за да помълчим и да я изпратим, той подаде сигнал, затова, че пред Спешна помощ има струпване на хора и разкара полицейски патрул, за да видят какво става. Чух колеги, които казаха – за това ли си отиде д-р Пандова, за хора като този?".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
17290 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Владимир

2020.05.04 | 13:30

6
Дала е живота си за тези същите хора , които бият лекарите в спешната помощ. А честито.
за 11години

2020.05.03 | 19:21

1
откакто Тиквата и Шайката е на власт ,имаме 15 000 самоубийства и самозапалвания.З а тях никой не пише и не ги героизира. ЗАЩО? ЗАЩОТО ИСТИНАТА ,Е НАЙ СТРАШНА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.

2020.05.03 | 21:54

5
До този с деветте години. Жал ми е за теб човек
до трола отдолу

2020.05.03 | 19:44

3
със герберастка пропаганда не може, да се промени ИСТИНАТА. ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ. ЗА ПАРИ ДА СЕ ПРОДАДЕШ НА ПРЕСТЪПНИЦИ.НЯМА КАПЧИЧА МОРАЛ ВЪВ ТОВА.
за 9 години и три месеца

2020.05.03 | 19:40

2
имаме 200 % увеличаване на заплати , таван 1200 лева на пенсиите , 3 милиона работещи хора , магистрали , паркове , градини , детски площатки , обновени градове и общини ...а за 22 години бсп и лилави костовисти като Корнела имаме разпад на всяка сфера от живота .
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.05.03 | 20:35

4
ЗАЩО ЗАНУЛЯВАТЕ ЛАЙКОВЕ ,ГАДОВЕ ДОЛНИ. ПРЕСТЪПНИЦИ СТЕ ЗА БЕСИЛОТО.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини