Пациент с рак пребори COVID-19 у нас

  • 28 април 2020 12:40

  • 4430
  • 3
Пациент с рак пребори COVID-19 у нас
© Getty Images/Guliver

Четирима са изписаните пациенти, излекувани от Covid-19 в специализираното звено за лечение на инфекцията в Болница Токуда, съобщиха от болничното заведение.

Те са на възраст между 68 и 78 г. с тежки съпътстващи усложнения и заболявания. Двама от тях са с бъбречна недостатъчност на хронична хемодиализа. Постъпват с дихателна недостатъчност, като единият има и сърдечна недостатъчност и сепсис - той остава под динамично наблюдение, изписан е в стабилно състояние със значително подобрение на белодробната функция. Другият пациент е изписан в много добро общо състояние и без дихателна недостатъчност. 

Девет от заразените пациенти във Велико Търново се лекуват вкъщи

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на активна химиотерапия, също излекуван от Covid-19 без белодробни нарушения.

Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна недостатъчност, в състояние на делир и след предишно токсично отравяне. И той се възстановява успешно и е изписан със значително подобрение.   

Въпреки придружаващите заболявания и влошеното състояние, при всички пациенти инфекцията преминава и са изписани в добро общо състояние след два отрицателни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от Covid-19 в Болница Токуда става 7, а броят на приетите до този момент е 14. Повечето са с тежки придружаващи заболявания - вкл. онкологично болни в напреднал стадий, пациенти със сърдечно-съдови заболявания и бъбречна недостатъчност. Една пациентка към момента е на апаратна вентилация.  

Втори пациент с COVID-19 е излекуван в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол

Отделението е изолирано от останалите звена в болницата при спазване на всички изисквания за противоепидемичен контрол. Екипите са оборудвани с изолационни костюми и всички необходими лични предпазни средства. Обособени са стаи за интензивно лечение, снабдени с необходимата реанимационна техника. 

(Лекарите на първа линия в борба с коронавируса в болничното заведение)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4430 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bruce

2020.04.28 | 13:57

3
Браво! Преборил е по-тежката болест! Сега остава само безобидния рак
Бай Васо Сърбеца

2020.04.28 | 13:53

2
Ква тъпа новина.... Кажете за някой дет е преборил рака, кво пишете за коронавируса, все едно е по-страшен от рак. Глупци журналя
Ами

2020.04.28 | 13:32

1
Който е добър,ще оцелее

Добави коментар

Водещи новини