Делян Пеевски с поредно голямо дарение за медиците от "Александровска"

  • 16 април 2020 11:46

  • 763
  • 3
Делян Пеевски с поредно голямо дарение за медиците от "Александровска"
© Александровска болница

Поредно голямо дарение за "Александровска болница" направи депутатът Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. То е на стойност 162 000 лева и включва апаратура и защитни медицински средства.

Медиците от интензивното отделение, които са на първа линия в борбата с коронавируса, вече са подсигурени с анестезиологичен апарат за 115 000 лева.

Народният представител, който до момента вече е дарил на болници в страната близо 4 милиона лева, предоставя безвъзмезмездно и 200 предпазни облекла за медицинския персонал на "Александровска" заедно с 1000 защитни маски и 300 предпазни шлема.

Още през март Пеевски дари на "Александровска" 150 000 лева за закупуване на медицинска техника и респиратори.

Така само за тази голяма столична болница, в която се лекуват пациенти с коронавирус, депутатът от ДПС направи дарения за близо половин милион лева. Народният представител не дарява само за големите софийски болници.

До момента той даде стотици хиляди за редица лечебни заведения в страната, сред които тези в Разлог, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Кърджали, а преди ден дойде ред и на варненската "Света Марина".

Делян Пеевски е един от най-големите дарители на болница "Пирогов"

Университетската болница в морската столица вече има два респиратора, благодарение на депутата от ДПС. Ден по-рано Пеевски осигури и жизнено необходима реанимационна апаратура за новородените от АГ болницата във Варна. Наред с това Пеевски дари и няколко хиляди теста за населението на Банско, Паничарево и болници в страната.

Последвайте канала на

Novini.bg
763 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
73

2020.04.16 | 12:56

3
Добре е че дарява червените олигарси какво са дарили (искючвам Гергов който дари за лаборатория в Пловдив) Кирето плаща на тралове вместо да дарява другите се изпокриха кото мишки из дупките.
Иван

2020.04.16 | 12:05

2
Голямо крадене пада тук. Само от даренията Александровска трябваше вече да е златна отвън и отвътре, а то се оказва, че нямат маски, ръкавици, спирт и други консумативи. Бойката давал по 5 милиарда годишно за здравеопазване.
11 септември

2020.04.16 | 11:52

1
Крадеца го направихте герой браво лумпеняци

Добави коментар

Водещи новини