Лекар разказа за бягството на пациента с коронавирус от болницата в Стара Загора

  • 15 април 2020 07:12

  • 4617
  • 0
Лекар разказа за бягството на пациента с коронавирус от болницата в Стара Загора
© Булфото (архив)

Установихме, че пациента го няма след като минахме за сутрешна визитация. След щателно издирване разбрахме, че него действително го няма в цялата клиника. Това заяви пред БТВ д-р Лилия Пекова, която работи в инфекциозно отделение към Университетската болница в Стара Загора. 

От лечебното заведение предположиха, че мъжът е успял да излезе при прием на пациенти, защото входовете на болницата през останалото време са затворени.

Болен от коронавирус избяга с такси от болницата в Стара Загора

Припомняме, че 58-годишен жител на село Паничерево на 11.04.2020 г. вечерта бил транспортиран в Клиника по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, с изявени симптоми на коронавирусна инфекция и множество съпътстващи заболявания. Същият бил приет за активно лечение и след извършени изследвания е доказано заболяване COVID-19.

Вчера обаче пациентът е избягал от болничното заведение с такси в селото. Малко по-късно вчера здравният министър затвори Паничерево. Днес ще се изследват всички контактни с беглеца. 

Утре изследват всички контактни с пациента, който избяга с такси от болницата в Стара Загора

"Клиниката е здравно заведение, а не затвор. Не съм допускала, че човек с нормално съзнание в зряла възраст да избяга с такава опасна зараза. Оставил е зад себе си толкова контактни хора", каза още тя. 

"Днес ще се видят резултатите на пациента, който избяга. Няма как да изпишем пациент с положителна коронавирус проба", завърши д-р Лилия Пекова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини