Личен лекар: Пациентите ми се страхуват от COVID-19

  • 12 април 2020 17:20

  • 2111
  • 2
Личен лекар: Пациентите ми се страхуват от COVID-19
© Pixabay

Ние личните лекари работим с телефони. Така обаче се губи живата връзка с пациентите. Повечето се плашат, че са заразени дори, когато ги боли зъб. Много от хроничните заболявания остават на заден план, което е лошо. Това заяви общопрактикуващият лекар Гергана Николова в предаването "Неделята" по Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите ѝ пациентите се страхуват от COVID-19. "Постоянно чувам: „Имам ли коронавирус, тъй като ми е високо кръвното?, Имам стягане в гърдите – това коронавирус ли е?“, заяви тя.

675 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

„Нашата болница работи в противоепидемичен режим. Не можем да спрем ражданията, диагностиката на начална бременност, лечение на ракови заболявания. Вирусните и бактериалните инфекции по време на бременност протичат по-лошо. Това е било така винаги. Знаем, че инфекциите водят до по-чести спонтанни аборти и преждевременно раждане“, каза гинекологът проф. Атанас Щерев.

„За да се ваксинира едно бебе, трябва да сме сигурно, че то е абсолютно здраво. Няма как да сме сигурни, че средата, в която то живее, е здрава. Важното е да не направим по-голям проблем. Ваксините ще бъдат наваксани, когато е възможно. Повдигнали сме въпроса за женските консултации", обясни д-р Гергана Николова.

Православните талибани победиха!

„Писахме писмо от името на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве за определена категори пациенти. Става въпрос за пациенти над 39 години, с повтарящи се спонтанни аборти, при които няма как да бъде отложено лечението", каза професор Атанас Щерев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Симо

2020.04.12 | 20:50

2
Трябва да сме луди за да не се страхуваме от вируса.

2020.04.12 | 19:32

1
Ами насочвайте вашите пациенти към специалист психиатър!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини