В област Плевен общинските болници са готови да поемат неусложнените случаи на COVID-19

  • 09 април 2020 21:31

  • 19529
  • 1
В област Плевен общинските болници са готови да поемат неусложнените случаи на COVID-19
© Pixabay

В област Плевен общинските болници декларираха готовност да поемат неусложнените случаи на COVID - 19, съобщиха от областната администрация в Плевен.

На срещата с областния управител Мирослав Петров - председател на областния оперативен щаб за борба с коронавируса, са присъствали ръководителите на общинските болници, кметовете на населените места, където има такива лечебни заведения на общинска издръжка, ректорът на университета в Плевен, директорите на УМБАЛ и РЗИ.

Всички са изразили позиция, за ползата от разкриването на PCR лабораторията във Втора клинична база, която значително ускорява процеса на диагностициране на пациентите. Лаборанти от общинските болници ще преминат обучение как да вземат правилно проби, така че да не се компрометират резултатите.

Ректорът на университета, проф.Славчо Томов е уверил, че новооткритата лаборатория за изследване за коронавирус в Плевен ще работи и събота и неделя. Пробите за изследване се носят от РЗИ по определен график.

В почивните дни общинските болници ще могат да носят проби на съмнителни за COVID - 19 пациенти, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
19529 1

Коментари 1

Добави коментар
Частните

2020.04.09 | 21:44

1
Абе има ли държавни болници в България ? Нали са Търговски дружества? МВР е държавна,ВМА също друга коя?Нашето здравеопазване е слабо лошо организирано и безпомощно.Великите болници,бъдещето на медицината,честните частници чакат печалба.Държавата мобилизира тези презряните слабите ,дето ще вършат работа.

Добави коментар

Водещи новини