В УМБАЛ "Александровска" стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика за COVID-19

  • 06 април 2020 19:06

  • 445
  • 0
В УМБАЛ "Александровска" стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика за COVID-19
© gettyimages (архив)

В УМБАЛ "Александровска" стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Тя ще бъде локализирана в направление „Молекулярна диагностика” на Клиниката по клинична имунология с банка за стволови клетки, което от 2010г. насам се сертифицира ежегодно от Instand EQAS virus genome detection PCR/NAT за всички изследвани инфекциозни геномни системи, както за качествена, така и за количествена детекция. Редовно се провежда вътрешен качествен контрол на персонал, апаратура и реактиви.

"Александровска" болница спешно набира дарения за 5 респираторни апарата

Работещите в Направлението са преминали съответните обучения, участват в редица национални и международни проекти, и разполагат с различни сертификати, свързани с молекулярно-биологичната диагностика.

Лабораторията ще обслужва само пациенти на болницата или насочени от други лечебни заведения по медицински показания. Платени изследвания по желание на пациенти, без да са необходими или назначени от лекар, няма да се извършват. Дневно ще бъдат обработвани приблизително 250 проби.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини