Лекари искат преразглеждане на забраната за женски консултации

  • 04 април 2020 12:44

  • 1326
  • 1
Лекари искат преразглеждане на забраната за женски консултации
© Pixabay

Преразглеждане на забраната за женски консултации искат лекари. След удължаването на извънредното положение трябва да се осигури възможност за адекватно проследяване на бременността, предава БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

В момента по препоръка на здравното министерство, бременните могат да посещават гинеколог при спешни състояния или за задължителни високоспециализирани изследвания.

Според медиците обаче това не е достатъчно.

Кирил Ананиев със заповед във връзка с последните препоръки на Щаба за борба с коронавируса

Трябва да бъде регламентиран един минимум от посещения при акушер-гинеколог. И също така трябва да бъде регламентирана възможността за дистанционно проследяване. В Израел на всяка бременна техните здравни каси са раздали по един апарат за кръвно налагане и достатъчно тест ленти за белтък в урината. И една част от женските консултации се провеждат чрез телефонен контакт. Пациентката сама си измерва кръвното, сама си измерва урината и се обажда на лекаря, който я следи, коментира доц. Виолета Димитрова - ръководител на Клиника по патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.04 | 13:01

1
С какво тези жк са толкова по-важни от всичко друго?Бременната е забременяла по свое желание,не е болна,за да е с предимство.Значи някой сериозно болен да умира,а за бременните да се преразгледа закона?И за тях като останалите.Нали и за тях има пандемия,или тях вирус не ги лови и те ще се скупчат пред кабинетите?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини