Респиратори за 300 000 лв. дарява "ВП Брандс Интернешънъл" на родни болници

  • 31 март 2020 10:02

  • 1413
  • 0
Респиратори за 300 000 лв. дарява "ВП Брандс Интернешънъл" на родни болници
©

„ВП Брандс Интернешънъл“ АД, правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, изразява подкрепата си към предприетите действия от Националния оперативен щаб за справяне с епидемията от коронавирус в страната. За целта Акционерите на дружеството ще дарят 300 000 лв. за закупуване на респиратори, маски и защитни облекла за болничните заведения в страната, които имат най-голяма нужда. Така компанията ще подпомогне най-натоварените болници в страната да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса. Закупуването на апаратите за обдишване е най-необходимо към настоящия момент, според Националния оперативен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

„ВП Брандс Интернешънъл“ АД ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19. Притежаваната от компанията фабрика за спирт „Essentica” ще работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.

Ръководството на компанията изказва признателност към работата на медицинските работници и болничните заведения. „Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина, ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, споделят от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини