Стара Загора има готовност с 320 легла за болни с коронавирус

  • 30 март 2020 14:50

  • 427
  • 1
Стара Загора има готовност с 320 легла за болни с коронавирус
© Getty Images/Guliver

Общо с 320 легла разполага Стара Загора за пациенти с коронавирус. Това съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова на сесия на общинския съвет днес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По думите ѝ има готовност и за изграждането на полева болница с 250 легла. До броени дни ще пристигне и голяма доставка на предпазни материали за работещите на първа линия медици в Университетската болница "Проф.д-р Стоян Киркович". В готовност са и над 30 доброволци, студенти последен курс от специалност "Медицина" и техни преподаватели, една част от тях вече работят в Клиниката по инфекциозни заболявания.

С 258 легла за лечение на COVID-19 разполагат болниците в Кюстендилска област

Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се поставят между 30 и 50 души. Това съобщи секретарят на Общината Делян Иванов. По думите му има наложени карантинни мерки има хора както в града, така и в шест села, има образувани и две досъдебни производства за нарушаване на извънредното положение. Мобилни екипи помагат ежедневно в града и селата на нуждаещи се възрастните хора - трудноподвижни, самотноживеещи, със закупуване на храни и лекарства.

В ромския квартал "Лозенец" се извършва пълна дезинфекция на жилищния район. Създадена е организация за обеззаразяване още на пешеходната зона и тротоарите във всички квартали на Стара Загора и селата, както и при спирките на обществения транспорт. До момента има записани над 60 доброволци в Общината, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
427 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Той

2020.03.30 | 15:10

1
Ами кръговото на стадион Берое.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини