Отмениха карантината във Вътрешното отделение на областната болница в Габрово

  • 21 март 2020 14:23

  • 8275
  • 0
Отмениха карантината във Вътрешното отделение на областната болница в Габрово
© Pixabay (архив)

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Николай Пенчоков от днес карантината във Вътрешното отделение на областната болница "Д-р Тота Венкова" е отменена, информираха от инспекцията. Болничното отделение вече ще може да приема пациенти, които не са с хоспитализация по спешност.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Припомняме, първият в страната потвърден случай на коронавирус беше установен в Габрово на 8 март. Пациентката - 75-годишна жена, е била приета на 3 март и е лекувана във вътрешното болнично отделение с диагноза плевропневмония вдясно. След нея в инфекциозното отделение на габровската болница, заради положителна проба за коронавирус, беше изолирана и 40-годишна медицинска сестра. Двете пациентки не са били в контакт, информираха тогава от РЗИ.

Лекарят в Бургас е бил контактен с 23 лица от медицинския персонал и 14 лежащо болни

Със същата заповед директорът на РЗИ нарежда да продължи спазването на строгия противоепидемичен режим във вътрешното отделение - трикратна дезинфекция, проветряване и ползване на лични предпазни средства от медицинския персонал, информира БТА. На директора на областната болница е възложено след изтичане на карантинния период и получаването на две последователни отрицателни проби от пациентките с доказан коронавирус, да се прекрати изолирането им в инфекциозното отделение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
8275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини