Въстановяват Белодробната болница в Пловдив?

  • 17 март 2020 09:40

  • 429
  • 0
Въстановяват Белодробната болница в Пловдив?
© Pixabay

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на е обсъдил с депутатите от всички политически сили от Пловдив и областта възможността за възстановяването на бившата Белодробна болница, съобщиха от пресцентъра на общината. Според кметът на този етап има определени болници, които ще приемат болните, но ако епидемията се разрасне, ще са необходими допълнителни легла. Предстои да бъде направена количествено-стойностна сметка за ремонта и оборудването на Белодробната болница.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Обсъдена е и спешната необходимост от създаване на специализирана лаборатория за тестове на коронавирус. В момента такива има в София, Стара Загора и Варна. Пловдив се нуждае от своя вирусологична лаборатория е посочила проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет-Пловдив. Общинският кризисен щаб е отчел необходимостта от закупуване на 30 дихателни апарата заедно с реанимационни легла и апаратура за общинските болници. Очакват се и първите доставки на маски, дезинфектанти и лични предпазни облекла за общинските здравни заведения.

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас

"Призовавам гражданите да бъдат спокойни. Да изпълняват всички предпазни мерки, да избягват местата със струпване на хора, да бъдат отговорни към себе си и своите близки. Здравните работници изпълняват добросъвестно задълженията си и ние сме им благодарни за техните усилия", е заявил в заключение кметът Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини