Лекари с инициатива в помощ на колегите си

  • 16 март 2020 08:53

  • 787
  • 0
Лекари с инициатива в помощ на колегите си
© Pixabay

В УМБАЛ "Александровска" лекарите организират инициатива, с която да помогнат на здравните работници, техните семейства, както и доброволците, лекуващи пациенти с коронавирус. Болницата набира и доброволци, които да помагат в борбата с коронавируса.

"Нашата болница е една от четирите на територията на София, които са обявени за първа линия на борбата с коронавируса. Към настоящия момент имаме един пациент, който е диагностициран с вирусната инфекция. Нашата клиника активно участва", каза д-р Александър Оскар – началник на Клиника по очни болести към УМБАЛ "Александровска".

Д-р Иво Петров: България взе много бързо мерки срещу COVID-19

"Вчера сутринта стартирахме кампания за набиране на средства за подпомагане на нашите колеги. Правителството също поде тази инициатива и осигурява допълнително възнаграждение. Може би в този случай средствата, които наберем и които ще бъдат предоставени на лекарския съюз би трябвало да бъдат обърнати към доброволците, но те ще преценят как да бъдат разпределени", каза проф. Ива Петкова – председател на Българското дружество по офталмология.

"Това, което ние правим, е да предложим сметката на Българското дружество по офталмология и да приканим всички наши колеги, както и всеки, който би искал да се включи, да дари колкото му е възможно", посочи още тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини