Кирил Ананиев: Болницата в Плевен не е спазила заповедта ми

  • 09 март 2020 13:47

  • 3542
  • 1
Кирил Ананиев: Болницата в Плевен не е спазила заповедта ми
© Булфото

Случилото се в Плевен с връщането на пациенти от страна на лечебното заведение не отговаря на това, което съм издал като заповед. Веднага щом разбрах за този проблем, предупредих директора на университетската болница в Плевен стриктно да спазват нарежданията, които съм посочил в заповедта. Недопустимо е приемът на хората, които имат нужда от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК, да бъде отказван. Въпреки че в Габрово подобна ситуация няма, същия разговор проведох и с директора на габровската болница.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през на брифинг на Националния оперативен щаб след международна видеоконферентна връзка по повод разпространението на COVID-19 и мерките за овладяването му.

Какъв опит ще вземем от чужбина в борбата с коронавируса?

Министър Ананиев посочи, че е разочарован от това, което се е случило в Плевен, още повече с оглед вчерашното му посещение в града и факта, че лично се е убедил в отличната организация, създадена в рамките на самото лечебно заведение. В тази връзка на ръководството на плевенската болница е наредено да не допуска подобни тълкувания на текстове, а ако имат въпроси, винаги могат да попитат МЗ.

„Заповедта е изключително ясна – да се ограничи достъпът на външни лица, да се преустановят детските и женските консултации, плановите операции и свижданията. Това са ограниченията, всичко останало трябва да се изпълнява от лечебните заведения“, обясни още Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. По отношение обезпечеността с лични предпазни средства предстои да бъдат получени количествата, договорени с Р Турция.

Напрежение в Плевен. Не пускат пациенти в болницата

По този начин ще бъдат осигурени допълнителни медицински предпазни средства. Успоредно с това се водят разговори с други държави-членки на ЕС, както и с трети страни, за осигуряване на още предпазни средства. Върви и процесът по производството на защитни маски и облекла у нас.

Дискутират се и различни варианти как общопрактикуващите лекари и търговците на дребно, каквито са аптеките, да бъдат снабдени с нужните им количества. Обсъжда се възможността това да стане чрез нарочни заявки до регионалните здравни инспекции на територията на страната.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kk

2020.03.09 | 14:35

1
Колкото увеличи заплатите на мед сестрите.Защо даде 50 милиона като знаеш че няма да стигнат до тя

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини