Лекари от Пазарджик спасиха 26-годишна французойка

  • 28 февруари 2020 16:32

  • 7671
  • 2
Лекари от Пазарджик спасиха 26-годишна французойка
© Pixabay

Лекари от Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик спасиха 26-годишна френска гражданка от град Лил, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена, която пристигнала в Пазарджик по международен проект, постъпва по спешност в болницата преди седмица със силни болки в корема. Медиците от Спешно отделение настояват тя да бъде хоспитализирана, но французойката на два пъти отказва. След консултация с хирург и направените изследвания става ясно, че се налага спешна операция заради перфорация на стомашна язва и дифузен перитонит.

Лекари в Пловдив спасиха бременна жена и бебето ѝ

Лекарите успяват да убедят пациентката да остане в болницата и да бъде оперирана, защото са необходими спешни мерки, тъй като ситуацията е животозастрашаваща.

„Такава ситуация на 100% завършва със смърт, ако не се реагира по спешност и не се извърши операция“, коментира началникът на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов, който лично ръководи операцията, която извършват в екип с д-р Милко Петров и началника на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов.

В УМБАЛ-Пловдив спасиха бебето на 26-годишна жена

Днес 26-годишната французойка е изписана от болницата. Предстоят и посещения в Хирургично отделение за контролни прегледи. Благодаря на колегите, които ми помогнаха за успешната операция, заяви д-р Стоилов и посъветва болните да имат повече доверие в лекарските съвети.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Доктор

2020.02.29 | 18:33

2

Браво

2020.02.28 | 17:05

1

Браво

Добави коментар

Водещи новини