Кметът на Бургас разговаря с управителя на НЗОК заради кризата в местната болница

  • 20 януари 2020 16:32

  • 424
  • 0
Кметът на Бургас разговаря с управителя на НЗОК заради кризата в местната болница
© Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов проведе спешен разговор с управителя на Националната здравно-осигурителна каса д-р Дечо Дечев, свързан с кризисната ситуация, породена от липсата на специалист-хематолог в УМБАЛ-Бургас, съобщават от пресслужбата на общината.

Двамата са разговаряли за необходимостта от незабавно назначаване на такъв специалист на допълнителен трудов договор в лечебното заведение, което е единственото на територията на Югоизточна България, осъществяващо специализирано лечение на пациентите с хематологични диагнози.

Към настоящия момент има проблем с обслужването на болните с хематологични заболявания, след внезапната кончина в края на миналата година на единствения специалист-хематолог в болницата, уточниха от пресцентъра.

Пациенти пред риск, затвориха хематологията в Бургас

От там добавиха, че за да се проведе адекватно лечение на пациентите с хематологични заболявания в УМБАЛ-Бургас, е необходимо назначаването на специалист-хематолог и сключване на договор с НЗОК за дейност по съответните клинични пътеки. Община Бургас има възможност да осигури общинско жилище, в случай че се привлече лекар от друг град, както и да финансира специализации на медици, които да осъществяват тази дейност в Бургас, посочиха от местната община.

Детайлите за разрешаване на проблема ще бъдат обсъдени на съвместна среща между кмета Николов и управителя на НЗОК д-р Дечев в София в близките дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини