Университетска болница в Русе набира кандидати за парамедици

  • 08 януари 2020 14:21

  • 423
  • 0
Университетска болница в Русе набира кандидати за парамедици
© Gettyimages (архив)

Центърът за професионално обучение /ЦПО/ към Университетската болница "Канев" в Русе набира кандидати да запишат курс за специалност "Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения" - трета степен на професионална квалификация на професията "Парамедик". Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Курсът е с продължителност около година, като са предвидени часове по теория и практика. Преподаватели са служители на УМБАЛ "Канев" - с дългогодишна практика и опит. Практическите занятия са в отделенията на болницата.

Колко медицински кадри липсват в България?

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение, обясняват от лечебното заведение в Русе.

Оттам информират, че Центърът за професионално обучение към УМБАЛ "Канев" работи от 2016 година. В началото на миналата година успешно са завършили 10 курсисти, а през март тази година се очаква да се дипломират още 12 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини