Нов метод за лечение на епилепсия представиха в УМБАЛ ''Св. Иван Рилски''

В момента има възможност изследванията да се правят едновременно. Сега ще се види мозъчната ефективност. Новият метод трябва да помогне за това да скъси времето на изследване. Изследвани са хиляди пациенти, за да се стигне до операция на едва 10 души. Целта е да се засили възможността повече хора да бъдат оперирани, да се предложи решение на един голям проблем. Това заявиха представители от ръководството на УМБАЛ ''Св. Иван Рилски'', които представиха високотехнологично изследване, предназначено за деца с тежка форма на епилепсия, информира репортер на Novini.bg  

Специалистите обясниха, че сега ще има съчетано изследване, което на практика ще облекчи работата.

,,Понякога е трудно да се локализира огнището в мозъка при пациенти със сложни епилепсии. Надяваме се стигмата за епилепсията да изчезне'', допълниха те.

,,Вече има пациент, към когото се прилага. Това е специален метод за България. В Румъния и Сърбия например го няма. В Солун такъв метод се провежда успешно. Това ще е напредък и безспорно за най-тежките случаи. Има очаквания у нас да се лекуват и чужденци'', разясниха още от болничното заведение и уточниха, че изследването може да продължи от двайсет минути до час.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет