Проф. д-р Генчо Начев: На първо място е сигурността на пациента

„Покрай трагедията в „Пирогов” по-скоро трябва да поговорим за много важните проблеми в здравеопазването, тъй като наистина почти всяка седмица има лоша новина. В същото време обаче, проблемите са затлачени от години”. Това заяви бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова в предаването „Неделята” на Нова телевизия.

„Ако погледнем какво се случва в дълбочина в здравеопазването, ще видим, че наистина има проблеми. Защо цели региони в страната остават без болнична помощ, как ще компенсираме липсата на лекари, защо пациентите плащат безумно високи цени при лечение в болници?”, попита тя.

„Когато говорим за случаите като „Пирогов” и други болници, при които е паднала мазилка или асансьор, не трябва да забравяме, че те вече са на възраст, различна от тази на частните болници. Трябва да отбележим и, че „Пирогов” е един гигант с много легла и многопавилионни структури”, заяви проф. д-р Генчо Начев - директор на университетската болница "Света Екатерина".

„Когато говорим за сигурността, на последна място е сградният фонд и това, което се случва. На първо място е сигурността на пациента, която идва от качеството на обслужването и от качеството на апаратурата, с която се работи”, каза още той.

Коментари

  1. 2019.12.02 | 01:45

    Шалчето прави лицето.

  2. 2019.12.01 | 20:25

    Г-жо Виткова,
    В частните болници сигурността на пациента съвсем не е на първо място, нека не се лъжем.На първо място са парите, които се съдират от болния. Там с купуват най-евтините консумативи и се гледа пациентът да бъде изпратен час по-скоро. В частните ви болници няма спешни кабинети, защото там дейностите са губещи или финансово натоварващи и затова вие честните частници ги оставяте на болниците с падаща мазилка. За там са и всички усложнения, получени във вашите болници и още и още.С една дума едно голямо източване и на пациента и на здравната каса.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет