Бивш директор коментира защо избухна пожар в "Пирогов"

  • 27 ноември 2019 15:16

  • 3182
  • 2
Бивш директор коментира защо избухна пожар в "Пирогов"
© Булфото

Системата се проверява ежедневно и е централизирана система за подаване на кислород. Не е възможно да е имало некачествено извършване на проверката, тъй като извършващите тази дейност са под контрола на самите лекари в отделенията. Това каза доц. Спас Спасков, бивш директор на „Пирогов“ във връзка с взрива и последвалия пожар в отделение на лечебното заведение.

"Ако има изтичане, то не е от системата, а може да е от маска, тъй като маските не са от типа затворена система. Когато тя се отмести от лицето на пациента, насищането с кислород в помещенията е възможно, не е изключение. В случая се е стигнало до някакъв предел, който е в повече от допустимото. Това няма как да са индикира", обясни той.

Борисов за пожара в "Пирогов": Дано не се окаже, че някой е пушил!

В предаването "12+3" по БНР доц. Спасков посочи още, че подобен инцидент може да стане навсякъде.

Днес здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през информира за инцидента премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Двамата допуснаха като версия възможността пожарът да е вследствие на запалена цигара. Прокуратурата вече се зае със случая. Инцидентът погуби живота на двама пациенти.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3182 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.27 | 16:25

1

Това са пълни глупости.Има оксиметри за стай, а това че не са монтирали по стаитее въпреки че има кислородоподаващи тръби си е техен проблем.Живеем в 21 век не в 1967 година. Вече газов котел да си туриш задължително слагаш сензор за насищане с газ за предупреждение!!!

аз

2019.11.27 | 17:01

2

стаИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини