Лекари се борят за живота на 20-годишна

  • 27 ноември 2019 11:01

  • 1547
  • 0
Лекари се борят за живота на 20-годишна
© Pixabay

20-годишна жена от велинградското село Биркова, която е в много тежко състояние, се лекува в МБАЛ - Пазарджик, съобщиха от болницата.

На този етап не може да бъде напълно изяснена причината за заболяването ѝ. Болната постъпва за лечение във Второ вътрешно отделение на 18 ноември в задоволително общо състояние. Ден по-късно е приведена в реанимация, след като развива остър белодробен микротромбоемболизъм.

Уволниха шефа на МБАЛ-Пазарджик, започва пълна проверка на болницата

На две заседания на интердисциплинарен лекарски консилиум с председател д-р Георги Станчев задълбочено е обсъдено състоянието на пациентката. Направени са редица изследвания за поставянето на диагноза, както и е приета схема за лечението ѝ. От проведените лабораторни и рентгенови изследвания и процедури се стига до извода, че е възможно да се касае за генетично заболяване, което не може да бъде потвърдено в МБАЛ - Пазарджик.

По разпореждане на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темников, болната е консултирана и от републикански консултанти. На този етап и те не могат да дадат категорично заключение на какво се дължи влошеното и здравословно състояние. Лечението на 20-годишната жена продължава в Интензивното отделение на МБАЛ - Пазарджик.

Според лекуващите лекари болната трябва да бъде транспортирана и настанена в друго лечебно заведение с по-добри диагностични възможности. Медиците от МБАЛ - Пазарджик продължават борбата за живота на младата жена. Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов е провел разговори за привеждането на болната в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Последвайте канала на

Калина Христова
1547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини