Проф. Литвиненко за починалото дете: Няма допусната грешка

Няма допусната грешка. Запознати сме с всички изследвания и с начина на лечение на детето. Действано е съобразно промените в състоянието на детето. Действано е адекватно, налице е бил нашия анестезиолог, интубирано е. Няма умора при такива случаи. Това заяви Проф. Иван Литвиненко, началник на клиника „Детски болести и детска неврология“ към "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев", по повод смъртта на 3-годишното дете в София и подписката в защита на отстранените директори на три болници.

По думите му детето е било лекувано с антибиотици през последните 20 дни, а това отслабва организма. Не бих искал да нагнетявам обстановката, ние сме хората, които можем да дадем последна педиатричната помощ в държавната пирамида", каза още той.

"Лекарите и сестрите са дефицит. При отстраняването на д-р Георгиева изпитваме недостиг в реанимацията", категоричен е Литвиненко.

Д-р Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

"Има голямо напрежение. Ако не дай си Боже днес почине едно дете - ще избухне гражданска война, заяви Пенка Георгиева от пациентска организация "Заедно с теб" . По думите ѝ проблемът е следният, че лекарите са агресивни към родители, а никой не ги обвинява за лекарските решения. "Обвиненията са за липсата на милосърдие, за липсата на подадена ръка от лекар към пациент. Къде са другите 5-ма лекари, защо това дете е размотаване от болница в болница", каза още тя.

"Абсурдно е да има лимити и ограничения при лечението на децата", категорична е Георгиева.

Скандал в ефира заради смъртта на 3-годишното дете

Според здравния икономист Аркади Шарков един от проблемите е, че нямаме електронна система, в която да се види какво е било състоянието и изследванията на един пациент. "Отстранените директори носят отговорност, но дали носят вина - не е ясно. Това тяхно отстраняване сваля напрежението в обществото", каза още той.

Коментари

 1. 2019.11.23 | 10:47

  Мдаа руска логика от времето на Сталин! Детето е п чинало, ама няма грешка!
  Просто му дошло времето бе хора! Това е нормално! Случва се!....

  СТИГА И СИКТИР, титулован червен САМОЗВАНЕЦО!

  А не може ли тая свиня, която се нарича професор по медицина, с явно подарена титла

  1. да замълчи от респект към ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ и да не говори медицински глупости и

  2. да си е.бе п.утката майчина гнусна, която го е родила такъв безчувствен изрод!
  .

 2. 2019.11.22 | 21:03

  пРОФЕСОРЕ един дресьор ви е дресирал с ВСС..,не ни убеждавайте...,да бяхте ни "грабнали"..

 3. 2019.11.22 | 18:50

  Много адекватно отговаря човека, всяка година има такива смъртни случай дори в америка, германия и т.н. Не от всяка болест може да бъде спасен човек, но за простия народ е по-лесно да обвинява лекарите.

 4. 2019.11.22 | 15:09

  Слушах го по ТВ и се чудя как е възможно такъв студен е безчувствен изрод да е директор на детска клиника. Дори и да е напълно прав неговото отношение към случая е на един мръсник който не е в състояние да прояви грам съчувствие към човешката болка и мъка. За съжаление той и много такива като него у нас се разкарват като надзиратели с бели престилки и се наричат лекари а всъщност са едни безскруполни търговци с живота и здравето на хората.

 5. 2019.11.22 | 11:16

  Нищо човешко няма в този професор,и той ГО знае ,ако бяха почнали още от сутринта да лекуват детето (адекваттно)както той сам казва, а не чак следобед за да не се е налагало детето да се разкарва и до Лозенец, и пак да се връща при тях при положение че знаят че това заболяване се развива за часове.ИЗОБЩО ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВДАВАТ .

 6. 2019.11.22 | 10:42

  Няма грешка, Има престъпна небрежност!

 7. 2019.11.22 | 10:27

  Жалко за детето, съболезнования за родителите. И да се надяваме, чекакто казват, онзи от горе гледа и забавя, но не забравя.

 8. 2019.11.22 | 10:25

  полоний 210 в кафето, па и на америкасните гъ.золизци, дето фондация "Америка за България" ги храни да лаят по сайтовете.

 9. 2019.11.22 | 10:22

  Така е като в България професор и политик се става най-често по втория начин.

 10. 2019.11.22 | 10:22

  НЕ НЯМА ГРЕШКА. ЛЕКУВАХМЕ ГО И ТО СИ УМРЯ КАКТО СИ ТРЯБВА. ТЪПАК.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет