Доц. Калайков за починалото дете: Абсолютна лъжа е, че е идвало по-рано и е било върнато

В "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" тече подписка в защита на отстранения директор на Педиатрията. "Нямаме информация секретарката да е разговаряла с родителите. Тя е на 4-я етаж, а приемният кабинет е на първия. Нямаме места обикновено само през зимния период, когато се увеличават заболяванията на дихателните пътища. Имаме 87 места и понякога пренасочваме пациенти. Надяваме се, когато се построи новата болница - да имаме по-голям капацитет". Това заяви доц. Димитър Калайков в ефира на Нова телевизия по повод отстранените от премиера директори на три болници заради смъртта на 3-годишното дете в София.

По думите му абсолютна лъжа е, че детето е идвало по-рано и е било върнато. "Дори и в най-добрата болница в Ню Йорк, Лондон или Париж да беше постъпило - изходът щеше да е същият", каза Калайков.

Отстраниха шефовете на болниците, в които е лекувано починалото 3-годишно дете

Според проф. Радка Тинчева няма настанени и преглеждани деца по коридорите на болницата. "Това са крайни мнения и призивавам родителите да бъдат обективни. Пирогов вече има детско отделение, но ние сме популярни между родителите. Ролята е на джипитата да насочат родителите при заболяването на децата", каза ощя тя.

Д-р Илиев изказа съболезнованията на родителите на починалото 3-годишното дете. "Опасен е този феномен в рамките на един ден да се обезглавяват три болници без да е доказана вината на лекарите. Джипитата трябва да насочат родителите, ако не може да се справи със състоянието на детето им.  Категорично отговорността е на екипа, който поема детето, когато то прекрачи прага. За съжаление ние не сме богове, разполагаме само със своите знания и умения. Честа практика е, когато не можем да се справим с тежък случай и когато се изчерпат нашите възможности - си подаваме ръка с колегите от Противошокова зала на Пирогов", каза още д-р Илиев.

Ананиев събра директорите на болниците, свързани с починалото дете

Коментари

 1. 2019.11.21 | 10:13

  Искала е пари гадината мръсна!

  1. 2019.11.24 | 21:53

   и как разбра? как обиждаш толкова грозно, без да си бил свидетел?

 2. 2019.11.21 | 09:51

  Няма феномен д-р Илиев това е правилна постъпка. Ще трябва да усмислите по-добре защо се налага това. Отсранените директори носят друга вина и тя е организационна! Вие казвате: "За съжаление ние не сме богове, разполагаме само със своите знания и умения." За първото съм съгласна, но за второто...........явно нещо куца. Питам и както се казва отговор не искам - ами ако го нямаше Пирогов къде ще изпратите детето,а?

  1. 2019.11.23 | 23:29

   Пирогов е надеждата за живот на почти всички. Макар и претоварени, преуморени, там медиците правят наистина всичко възможно. Те са упование за болните и измъчени от садистичната система хора. Блъскат те насам-натам джипитата, нагло се отървават от теб и те пращат на ...айната си - ако щеш плащай неимоверни суми на ненаситните частни болници, на всичко отгоре закачени за НЗОК, ако щеш ходи при знахари, ако щеш - лягай и умирай.
   Докато съществува тази издевателска над човека тристепенна система - джипи (търговци)-ДКЦ специалисти(странно образувание зад каменни стени и за един месец)-болници(единствените лекуващи институции, обругавани, без пари, без съвременна материална база в повечето случаи), ей така ще се съставят невероятни обяснения, противоречащи си факти и "свидетели" ще доказват обречеността на едно дете, и никой няма да се осмели да каже, каква е истинската причина - престъпната системата, в основата на която стои идиотският, либерално порочен принцип, че здравето е стока.

 3. 2019.11.21 | 10:35

  Тази здравна система е компроментирана - парите вървят след пациента - абсолютно опорочено.Лекарите виждат в пациентите в 70-80-% вървящи пари. Тази система трябва да се премахне тотално ,тя е сгрешена , изкривена.Тук става въпрос за здравето на хора , а не на животни.Та дори и за животните грижата е по-добра. В голямите болници естествено лекарите не са против системата. Правилото парите вървят след пациента ги преследва-След като има лекари , които вземат по 57 000 лева а други по 1000 за какво говорим?Забили сме си главите в пясъка като щраусите , правим се че не виждаме кошмара, но това няма да продължи дълго!

 4. 2019.11.21 | 10:12

  Преди време преживях същото с баща ми! Няма места , но когато вече почти умрял го закараха с бърза помощ се оказа че има място !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет