Пациенти: Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за преглед

Това, което се случва в болниците ни е системен проблем. Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за преглед. Грубо е отношение към родители, които са болни, а още повече щом се касае за деца с увреждания. Това каза Пенка Георгиева от "Заедно с теб  в ефира на БТВ.

Всичко това е неприемливо и някой трябва да поеме отговорност. Управителите на тези три лечебни заведения дължат отговори. Това не бива да се случва. Случаят предизвиква притесненията на всички родители, заяви председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването Стойчо Кацаров по повод трагичния случай с починало малко дете в София.

Д-р Елена Георгиева към родителите на починалото дете: Тъгата не бива да се превръща в агресия

Не може така да си вдигнеш носа, щом има починало дете. Трябва да има малко повече смирение. Лекарите в България загубиха своята човечност и милосърдие, голяма част от тях се превърнаха в търговци, възмути се Георгиева от позицията на лекарката, която е върнала детето.

Лимитите на болниците имат ли отношение към това, което се случи?, попита д-р Кацаров, адресирайки въпроса си към здравния министър.

„Очаквам да има наказани след този случай“, коментира д-р Кацаров.

Георгиева обаче е песимист относно поемането на отговорност по този случай.

Коментари

  1. 2019.11.19 | 20:20

    Ами те тези докторя не искат отговорност и затова търкалят това невинно, болно дете към вечната пропаст!! Така те размиват отговорност защото виждат, че е тежък случай дай да обикалят от болница в болница!! Тъпаци и безочливи лекари!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет