Проф. Радослав Гайдарски за смъртта на детето в София: Категорично ще има наказани лекари

Трагедията за семейството на починалото 3-годишно дете, е огромна. Всеки лекар, който е видял детето, би могъл да разбере, че става въпрос за нещо сериозно. Няма родител, който да хване и да разнася детето си по болници, ако то е добре. Това каза бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в ефира на БТВ.

Той недоумява, че това се случва в страна, в която здравеопазването е толкова достъпно. „Ние сме една от страните с най-лесен достъп до здравеопазване и то за децата. При нас е свободен приемът на болниците. На Запад се чака с месеци за прием, а за операция още повече“, посочи той.

„54 г. работя в тази област, но такова нещо за запазено легло, не съм чувал. Мисля, че грешките на лекарите са лични. Не може лекар, който вижда, че едно дете не е добре, с лека ръка да го отпрати. Потресен съм“, не скри бившият здравен министър.

Родителите на починалото в болница 3-годишно момче с първи думи

По думите му тук става дума за слаба квалификация на приемащите лекари.

„В нашето общество отсъства тази реципрочност на уважение от лекарите към пациентите и обратно. Създава се една пропаст. Сега трябва да се докаже какво е било заболяването на детето. Трябва да спре отношението, че лекарят е прав. Има недоверие между лекарите и пациентите. Категорично ще има наказани в този случай“, смята Радослав Гайдарски.


 

Коментари

 1. 2019.11.21 | 09:19

  Стига сте лали в хор срещу всички лекари...!На мен ми направиха животоспасяваща операция в ,,Александровска болница" и съм много доволен от отношение,внимание и качество на работа на лекарите...!Моля не слагайте клеймо-,,некадърници" на всички лекари...!

 2. 2019.11.21 | 09:15

  ...ще е наказанието за виновните лекари...?!Мъмрене,или строго мъмрене...най-много преместване на работа в друга болница...!Това ли струва погубен от безхаберие един детски живот...!Някой да е чул и видял в БГ осъден лекар...,щото аз не съм...?!

 3. 2019.11.20 | 23:43

  ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ ЗА ЗАВИШЕНАТА СМЪРТНОСТ В БЪЛГАРИЯ, ЛЕКАРИ, ПОЛИТИЦИ, БАНКИ И КОЙ ЛИ НЕ ОЩЕ НО ВСИЧКИ ЗАЕДНО СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА ЗА ВИНОВНОСТ ЕДИН НА ДРУГ НО РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ - СМЪРТ, ТАКАВА Е ПРОГРАМАТА НА ЗАПАД ЗА БЪЛГАРИЯ.. ЗА ДА ИМА РЕД Е НУЖЕН ВОЕНЕН ПРЕВРАТ ЗА ПЕТ ГОДИНИ, СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯ, ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА А ВИНОВНИТЕ В ЛАГЕРИ С ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ. ЧАК ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ - ПО ТОЗИ ПЪТ СА МИНАЛИ МНОГО ДЪРЖАВИ И СА УСПЕЛИ.

 4. 2019.11.18 | 15:59

  Другарю професор в КОЯ западна държава се чака при спешен случай за приемане, В КОЯ ПИТАМ червен ГЛУПАКО!
  АЗ живея от 30 години в ГЕРМАНИЯ! Това, което дрънка самозваният професор, е руска пропаганда!

  ИСТИНА Е ПРОСТА: ЛЕКАРИТЕ в БЪЛГАРИЯ са ДОКАЗАНИ НЕКАДЪРНИЦИ!

  ТОВа е голата истина, която боли!

  ДОКАЗАНИ Н Е К А Д Ъ Р Н И ЦИ! Това са АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, завършили в България!

  Лекарите на запад им се смеят вече, толкова са нещастни българските шамани!

  1. 2019.11.19 | 15:36

   Лъжат най-безотговорно и глупаво! Като е толкова страшно с лечението и достъпа в Германия, защо германците не идват да се лекуват в България, а българите дават мило и драго, за да се доберат до лечение в Германия с мизерните си български доходи?! А цените на лекарствата? А за старците и децата?! Това е реалният достъп!!!!!!Лъжете пак, както излъгахте преди години за плоския данък, както лъжат и сега ду.елики министри и глашатаи, че първият болничен ден не се плащал (е да, трябва да се плаща от НОИ, ама това се крие!).

  2. 2019.11.19 | 15:27

   а е пропаганда на ужасяващо непочтеното българско лекарско съсловие от богаташи - приватизатори, завзели върхови позиции, които прикриват ужасяващата истина за българското здравеопазване. "Достъп" не означава да те допускат, най-често след унизителни молби, до нищо неправещ лекар-уж специалист за позорното време от един месец по направление за две посещения в този месец. КАЖЕТЕ, КОЯ БОЛЕСТ СЕ ЛЕКУВА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ, "ПРОФЕСОРЕ"? И какви специалности имат прословутите джипита, които изобщо, ама изобщо НЕ ЛЕКУВАТ, в най-добрия случай изписват скъпи лекарства и изобщо не проседяват заболяването и ефекта от тях.
   Айде стига нелепи лакардии. Засрамете се! Вие, "висшите", развратихте и извратихте медицината. Печалбари! Очи нямате!.

 5. 2019.11.19 | 15:36

  Много силни думи, но на практика какво ще стане?
  Няма дори да разберем, случая скоро ще де забрави на фона на други убити деца и така безкрай, онази лекарка която е умолявана 2 часа да прегледа детето и да я убиеш малко й е

 6. 2019.11.18 | 15:41

  Да, те се скъсаха да наказват лекари за фатални грешки. Някой да е в затвора?? Жалко за отишлште си от тоя свят от лекарска грешка и безотговорност!!

 7. 2019.11.18 | 09:54

  Ако са се борили и са изтървали детето някак да го приемеш ама да го отпратят!Тия залужават няколко пъти да ги отрепеш!

 8. 2019.11.18 | 09:24

  всички са потресени ама детето е мъртво. как ще ги накажете? Ще ги смъмрите като оня овца дето беше забравила жената 6 часа в скенера. освен ако не си плащаш никой не ти обръща внимание. няма деца няма възрастни.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет