Медици от "Пирогов" се обучават по проект за лечение на спешни състояния

  • 12 ноември 2019 19:50

  • 630
  • 0
Медици от "Пирогов" се обучават по проект за лечение на спешни състояния
© Министерство на здравеопазването

Започна тридневното обучение на преподаватели медици от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" за работа с новите високотехнологични манекени симулатори, доставени в изпълнение на проекта "Подобряване на условията за лечение на спешните състояния", съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Университетската болница "Пирогов" е избрана за изпълнител на обучението, през което ще преминат близо 7000 служители на спешни отделения и на центровете за спешна помощ в страната, включително лекари, медицински сестри, акушерки, фелдшери и шофьори. За целта фирмата, която е доставчик на манекените, в рамките на три дни ще инструктира екипи от "Пирогов" за работа с 28-те високотехнологични медицински симулатори, купени по проекта.

На преподавателите от болницата "Пирогов" е осигурен и пълен достъп в реално време до информационния масив на Централната медицинска библиотека към Медицинския университет в София.

МУ - Варна откри модерни зали за симулационно обучение по дентална медицина

Обученията на спешните екипи от страната ще започнат в края на месеца и ще са в десетте обучителни зали на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ.

Проектът е финансиран от Европейския социален фонд чрез ОП "Развитие на човешките ресурси" /2014-2020 г./, а бенефициент е Министерството на здравеопазването. Той ще се изпълнява до 31 декември 2020 г., а общата му стойност е 7 000 000 лева.

Мая Йорданова
630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини