Събират средства за ремонт на Инфекциозното отделение в Пловдив

УМБАЛ "Свети Георги" ще си съдейства с доброволци за ремонта на отделение в Клиниката по инфекциозни болести. Това съобщиха за Novini.bg от болницата.

Както вече писахме състоянието на отделението е критично и родители поискаха ситуацията да се пробени, като сами помогнат за това. Кампанията е стартирана от Свилена Георгиева. Вчера тя проведе първата среща с ръководството на болницата.

"Инициаторите на кампанията увериха ръководството, че проектът сеочертава да бъде амбициозен, като се залага на почти цялостно вътрешно обновяване и дори е възможно да включва закупуване на болнично обзавеждане", обявиха от УМБАЛ "Свети Георги"

Клиниката по инфекциозни болести единствената за Южна България, работи целогодишно като приема пациенти от няколко съседни на Пловдив области. Помещава се в три лечебни и един административен блок, построени през 50-те години на миналия век.

"Въпреки професионализма на екипа на клиниката и съдействието от ръководството на болницата, поддържането на остарялата база се оказва трудна задача", отбелязват от "Свети Георги".

Оттам смятат, че кампанията за ремонт ще помогне на клиничната структура да предоставя по-добри битови условия на пациентите. Междувременно дарителската кампания „Help Инфекциозна клиника Пловдив“ за първите 5 дни е събрала над 2 хил. лева.

Повече за кампанията може да видите тук.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет