Тежко е състоянието на двама от пометените на автобусна спирка във Варна

Тежко остава състоянието на двама от пострадалите в тежката катастрофа на автобусна спирка във Варна, станала тази сутрин. Едното от ранените 14-годишни момичета е с опасност за живота и в кома. То е с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и на крайниците. Това съобщи д-р Валентин Власаков, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Св. Анна“.

Според Власаков засега е рано за прогнози относно промяна в състоянието на детето. По думите му, 27-годишният мъж, който също пострада при инцидента е настанен в реанимацията на болницата. Той е с два счупени крака и черепно-мозъчна травма, предаде Фокус.

Без опасност за живота, в Клиниката по ортопедия е настанено другото 14-годишно дете, което също пострада в катастрофата. По думите му на този етап изследванията не предвещават опасност.

Специалистът допълни, че младият мъж, който е настанен в болницата е контактен, помни какво се е случило. Предстоят му операции на двата счупени крака.

За детето, което е в кома засега не се предвижда извършването на хирургични интервенции. То ще остане в консервативно лечение. То има кръвоизлив в мозъка, но тежкото му състояние е в резултат на мозъчен оток.

Коментари

  1. 2019.11.04 | 20:13

    не е заспал , чатил е по телефона

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет